3 Aralık 2007

KARIŞIK MEYVELİ PASTA



Bağzen neyli pasta yapacağımı bilemiyorum doğrusu çikolatalı pasta çok seviliyor bizde ama bağzen farklı tatlar arıyorum işte böyle bir anda aklıma evde olan meyvelerden hem çikolatalı hemde bol karışık meyveli bir pasta yapmak geldi:)içerisine muz koydun frambuaz vişne parça çikolata ve tabiki keki vanilyalı ama pastacı kremasında 100gr bitter acı çikolata var:)tarifimi hemen veriyorumm:)

gerekli malzemeler;
pandispanyası için;
3 yumurta(oda ısısında)
1 su bardağı toz şeker
2 damla sıvı vanilya
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
homojen bir kıvama gelenedek sırasıyla çırpılır.
PASTACI KREMASI;
3 YUMURTA SARISI
1 ÇAY BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA
100GR BİTTER ACI ÇİKOLATA(EN SON FOKURDAYINCA KONACAK)
TÜM MALZEMEYİ PUDİNG GİBİ PİŞİRİN(ÇİKOLATA HARİÇ)
DAHA SONRA DERİNCE 2 KASE AYARLAYIN BİRİNE BUZLU SU DOLDURUN VE DİĞERİNE KREMAYI BOŞALTIN BÇYLECE İÇİÇE KOYUN VE BUZ KOPLEKSİ YAPIN.
Daha sonra
2 PAKET KREM ŞANTİYİ+2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI PARÇA ÇİKOLATA
2 ADET MUZ
1 SU BARDAĞINDAN AZ EKSİK VİŞNE
1 ÇAY BARDAĞI FRAMBUAZ EĞER MEVCUTSA KİVİ YAKIŞIR(BENDE KALMAMIŞTI)
ÜZERİNEBİRMİKTAR SOĞUK VİŞNELİ JÖLE
VE ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN 1 AVUÇ KADAR VİŞNE+KİRAZ ŞEKERLEMESİ
PASTA TABANIMIZI DAHA ÖNCEDEN HAZIR BUZDOLABINDA DİNLENDİRİYORUZ.PASTACI KREMASINI HAZIRLAYIP SOĞUTUYORUZ.PARÇA ÇİKOLATAYI DOĞRANMIŞ MUZU VE VİŞNE FRAMBUAZI(DONDURULMUŞ)HAZIRLIYORUZ.VE KREM ŞANTİ ÇIRPIYORUZ BEN SERTLEŞTİRİCİ DE KOYDUM.1 BARDAK VİŞNELİ SÜTLE ISLATTIM(VİŞNE SUYU VE SÜTÜ KARIŞTIRIN BEN KENDİM HAZIRLADIM)DAHA SONRA SIRASIYLA KAT KAT DÖŞEYİN.ARA KATLARA KREMA, KREMŞANTİ, KARIŞIK MEYVE ,PARÇA ÇİKOLATA ,SIRASIYLA DÖŞEYİN UNUTMADAN VİŞNELİ SÜTLE ISLATMAYI UNUTMAYIN.VE SON KATIDA KREM ŞANTİYLE KAPLAYIN VE SIKMA TORBASIYLA ŞEKİLVERİN.DAHA SONRA KİRAZ ŞEKERİ VE VİŞNE TANEDİ KOYUP SOĞUK VİNELİ JÇLESİNİ DÖKÜN.BEN 1GECE BUZDOLBINDA DİNLENDİRDİM.
AFİYET OLSUN...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık çok süper gözüküyor ama benim bir sorum olacaktı soğuk jöle bulamadım sıcak tar jölesi olmaz mı? şimdiden sağolun.

pastacı cafe dedi ki...

olur neden olmasın yalnız sıcak jöleyi hazırlarken vişneli suyla haızrlamanı tavsiye edrim diğer türlü bulanık oluyorda:)

Adsız dedi ki...

senacim siteni gezdim cok harika seyler yapmissin hepside cok guzel ozelliklede misirli kuplar ilgimi cok cekti cok farkli bir tat kesin ama boyle uzaktan gormekle olmuyor denemek isterim en yakin zamanda:) hepside cok guzel gorunuyor ellerine saglik canimm opuyorum seni eren

pastacı cafe dedi ki...

meraba erencim teşekkürler.denemeni şiddetle tavsiye ederim.kolay ve süper yani sende beceriklisin:)ama beraber takıldığımızda senden poğaça istiyorum birileri çok bahsettide:)bende seni öpüyorum;)