16 Kasım 2007

tuzlu kalpler....

Yağmurun sağanak sağanak üzerimize yağdığı bu berektli miss günde ne mi yaptım içimden ne geldiyse...önce tuzlu kalplerimizz...
Çok basit ve çok lezzetli bir tarif ,kıyır kıyır ve susamlarla birlikte de çıtır çıtır çok ta çabuk olan bu kalplerimizin işte tarifi........



MALZEMELER;
1 paket oda ısısında marğarin(tereyağ tercih edilir)
yarım paket mahlep
3 su bardağı un
yarım paket hamur kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
bir kahve fincanı susam veya çörek otu
üzerne 1 yumurta sarısı
hazırlanışı;ilk önce tereyağını elinizle yuğurup daha sonra tüm malzemeyi hamur toplanana dek yoğurunuz elinize yapışmayan bir kıvam olacak.ve 170 derece lik fırında30 dk pişecek.
AFİYET OLSUN ;)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

SLM SİTENİZ ÇOK ŞİRİN ;)
TARİFLERİ GÖRDÜKÇE İNSANA YAPMA İSTEYİ ŞEVKİ GELİYO.BAŞARILAR....

pastacı cafe dedi ki...

SAĞOL AYTEN BUNLARI DUYMAK BENİ NE KADAR SEVİNDİRDİ BİR BİLSEN SANADA BAŞARILAR CANIM.