16 Kasım 2007

DİLBER DUDAĞI

Bu gördüğünüz şahane dudaklar benim marifetim değil şerbetli tatlıları yemeği yapmayı sevmediğimden uğraşmak aklımdan dahi geçmedi şu anadek...Evett bu şahane dilber dudağı tatlı tarifiarkadaşım nurten'e aittir yani valla ben yapmadım yapamamda galba tadı falan çok süperdi sevmediğim halde şerbetli tatlı gurubunu ,beğendim ama denemenizi öneririm,tarife gelince buyrun .........:)

HAMURU İÇİN;
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 limonun suyu
aldığı miktarda un
içine:100 gr ceviz
ŞERBETİ İÇİN;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 limonun kabuğu
HAZIRLANIŞI;
hamur için verilen malzemeleri karıştırın.(limon hariç)
hamur yoğrulduktan sonra biraz dinlendirilir.
hamur ceviz büyüklüğünde ayrı ayrı 25 barçaya bölünecek.
nişastayla açılacak,hepsi birer birer üstüste koyularak yarım santim kalınlığında açılacak
çay bardağı ağazıyla kesip içerisine yarım ceviz koyunuz.
üzerine yaım paket marğarin eritip dökülecek
öncedısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
şerbeti kaynatıp ılık olarak dökünüz(tatlı soğuk şerebet ılık olacak dökülünce)
şerbeti çekince servis ediniz.
Afiyet olsunn:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çok anlamlı yazmışsın çok dokunaklı ve edebi bir şiir ellerine ve tabi ki yüreğine sağlık.

pastacı cafe dedi ki...

teşekkürler isimsiz içimden gelenler........