21 Mayıs 2008

vanilyalı muzlu minik tartlar

dönüşüm muhteşem oldumu bilemicem artık ama arayı açtım yine ben dimi?ama bu tartcıklar kendimi affettirmeye yeter umarım:)en çok arkadaş blogları gezip tozmayı özledim yorumlar bırakıp ne karşılık gelmiş diye heycanla satırlarda esmeyi özledim ama biraz duruldum yaz geldi işler hafifledi bende hafifledim ve hafifçecik tariflerle sizlerle daha sık olmaya çalışıcam özletmicem kısacası:)bu tartlar sabahın 9unda hazırlandı paketlendi vee ditti:)yani siparişti bi bakıma daha önceden hazırlamıstım ben tar hamurumu(tart hamuru beyaz mutfak kitabına ait çok lezzetli oluyor tavsiye ederim)tarife geçelim en iysimi biz

malzemeler;tart hamuru için(beyaz mutfak kitabına aittir)2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
125gr.tereyağı,1çay bardağı+1 yemek kaşığıtoz şeker,1adet yumurta sarısı,1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi,1paket vanilya(sıwı vanilyada olabilir)
hazırlaması;derin bir kabatüm malzemeyi boşaltıp karıştırın.hamuru bir gece buzdolabında dinlendirin.ben minik tart kalıplarına döşedim ama siz arzunuza bağlı kalıplar kullanabilirsiniz.165 dercede 30 dk pişirin.
piştikten sonra soğumaya bırakıp pastacı kremasıyla doldurun içlerini.ve üzerine dilediğiniz meyveyi koyun ben muzlu yaptımve üzerinine soğuk seffaf jöle sürdüm.afiyet olsun

16 yorum:

Yaren dedi ki...

Canim nefis olmuslar,muzlu olunca harika olur zaten.Hazirlayip ,emek verip sonrada baskalarina ugurlamak ne kötü olur yaaa.E artik bu güzel pastayi yiyenlere afiyetler diliyorum.SEvgiyle kal canikom ( arayi acma fazla;) )

pastacı cafe dedi ki...

sağolasın yarenim ama ben başkalrını beslemekten daha büyük haz alıyorum sankim:)arayı açmamaya gaytretim büyük olcaktır:)

Tijen dedi ki...

İyi ki döndün Sena, özlemiştik seni!

pastacı cafe dedi ki...

bunu duyduğuma sevindim bende çok özledim.

Disalce dedi ki...

canım harika görünüyor....

sunumları çok hoş...

ellerine sağlık cicim.....

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Sena'cığımmm,

Özlemiştik cidden, geri dönüşün de muhteşem olmuş:))
Ben de çok sık kullanırım Beyaz Fırın'ın tarifini, ellerine sağlık canımmm,

Sımsıcak sevgiler, öpüyorum.....

Adsız dedi ki...

Tarifler ne kadar eksiksiz yazılsa bile, tarifi sanat eserine dönüştüren insanın bilgi ve becerisidir. Muzlu Tartlarınız görüşümü doğruluyor. Bütün blogları ziyaret ettiğim gibi, blogunuzu ziyaretsiz bırakmamışımdır.
Belki bıraktığım yorumumda vardır bir yerlerde.. Başarılar..

Adsız dedi ki...

Pastacıcafem bizi bu kadar yalnız bırakma...hep özletiyorsun kendini...:) tartlar nefis görünüyor,hemde muzlu bayılırım... ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

Nefis bir tarif,nefis bir görünüm...:)) eh artık bizede tarifi alıp yapmak kaldı deyilmi...:)))
iyi hafta sonları dilerim canımcım...

Adsız dedi ki...

Senacım soda niye içmeyelim diye sordun, benim araştırmalarımda şişelerde satılan sodaların bildiğimiz su oldugunu ve karbondioksitle zenginleştirildiği bilgisine ulaştım, yani içtiklerimiz doğal maden suyu değil, bir nevi gazlı su....sebep buydu...
Sevgiler gönderdim canım...

pastacı cafe dedi ki...

çok teşekkürler klasik tatlar ben isterdim ki fotograflarım daha güzel yazılarımdaha okunaklı ve okunası olsun maşuan elimden bu geliyo daha iyisini yapmaya çalısıcam. sevgiler..

ayçacım yalnız bırakmamaya çalışıcam bende çok özlüyorum sizleri.

eminim seninkiler benikine on basar tuğçecim beğendinize sevindim:)

sodayı ben çok tüketiyorum napıcam şimdi sodasız bir hayat olmas kine:)ama sağlığım için azaltıcam muhtemelen.bilgi için çok teşekkürler canım benim.

zarpandit dedi ki...

bnm gibi bi öğrenci şukurler olsun:)
bloguma davet etmeye geldim:)
bir projemiz var e-dergi..
blogumda anket actım tıklarsan sevinirim:)

hdidem95 dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuşlar sevgiler

zarpandit dedi ki...

hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)

Adsız dedi ki...

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

ayca ve tugce

rümeysaninrüyasi dedi ki...

Günler bize dostların güzelliği ile, geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Kandiliniz mübarek olsun..