19 Kasım 2007

KARA ORMAN PASTASI

Bu aralar yoğun bi şekilde pasta yapıyorum fotoğraflarını çekmeye unuttuklarım veya daha önce yayınladıklarım oluyor.Ama bu klasik kara orman pastasının fotosunu koymadan edemedim.Bu pasta sevgiliDİLEK yengem ve kızları sevde sahra içindi okadar mağsumdular ki ikiside küçük ve sevimli ...Yeni doğdukları için pazar günü bebek görmeye gittik ve amcam ile yenğeme kara ormna pastası yaptım hem yenğemin doğum günüydü hemde bebeklerin hoş geldin bebek pastası ve tabiki amcamın favori pastası vişneli ve çikolatalı'kara orman pastası....Dahasımı bir pastayla üç insan sevindirmek onların mutluluğu tüm yorğunluğumu sızımı acımı aldı gitti ve artık yerinde mutluluk vardı....


Doğrusu çok yorğundum ve belim sancıdığı bir anda yapmaya kalktım acilen pandispanyam hazırda değildi hemen hazırlamam ve kullanmam gerekti zaten defalarca yaptığım bir pasta o çikolatanın acısı ve vişnenin ekşisi çok muhteşem yakışıyor ve tabi mükellef bir pasta oluveriyor
Dğruyu söylemek gerekirse bana file fındık süslEmesi zor gelmiyor ama çikolata rendesi zor oluyor birde ganaş yaparken o kıvam benim için çok önemli muhakkak pürüssüz olmalı ve tabiki yoğun...

Fermonun yanındaki(adını unuttum)tükkandan aldığım pasta kutularına koydum mor renğini çok severim bu yüzden böyle mor kutularım....



Kutuları aldığım yerdeki maceramsa unutulur cinsten değil hani çünkü kutuları unutupta eve doğru giderken geri dönmek zorunda kaldım ve tekrar tükkandan kutuları aldım.Ama eğer kutu almak istiyorsun verceğim en iyi adres çok şık tasarımlar var.(tavsiye edilir)ayrıca ordaki bayan pasta yaptığımı ve sattığımı duyunca şaşırdı ve çok süper dedi.Tabi ben uçtum siten falan varmı dedi blogumun adresini verdim .Zaten ben ne zaman eminönüne gitsem kendimi kaybediyorum yaa..neyse şimdi konu eminönü macera çok başka zaman .....




Veee işte o an pastam gelin gibi hazırlanmış (paket lenmiş)gidiyor....Allahım diyorum inşallah güzel olmuştur.ŞİMDİ DE PASTANIN TARİFİ;



PANDİSPANYASI İÇİN;
3 yumurta (odaısısında)
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı sıvı vanilya
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
(aslında çikolatalı olması gerekli ama ben değişiklik olsun istedim ve vanilyalı bir pandispanya hazırladım)
PASTACI KREMASI;
3 yumurta sarısı
1çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
120 gr bitter küvertur(170%kakao)
3 su bardağı yarım yağlı süt
1 su bardağı toz şeker
içi ve kaplama için gerekenler;
500 gr dondurulmuş vişne
1 su bardağı taze vişne suyu
3 paket krem şanti(ben fermodan aldığım zambo marka kremayı kullandım)
2 su bardağı damla çikolata
ayrıca vişne şekerlemesi(15 adet)
ve çikolata rendesi(kenarları kaplama için)
pandispanyayı hazırlayalım;
yumurtaları şekeri köpürterek çırpın ve homojenleşene dek çırpın.Ve vanilya koyun,unu eleyin kabartıcıyı eleyin ve tahta spatul ile az karıştırın ve yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltın.170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
(2 gün önce hazırlanırsa daha iyi olur )
PASTACI KREMASI;
Tüm malzemeyi tencereye alın ve puding misali pişirin.(SOĞUTUN BLENDRDAN GEÇİRİP KULLANIN.)
Krem şantiyi çırpın ve dolapta bekletin.(daha koyu bir kıvamı oluyor.)
pandispanyayı vişne suyuyla ıslatın ve sırasıyla pastacı kreması,krema şanti,damla çikolata,vişne üç katada aynı işlemi uygulayın.Üzerine krem şanti kaplayın dolapta bekletin ve vişne şekeriyle çikolata rendesi ile dekor yapın.(kenarları kaplama rende çikolatası olacak.
AFİYET OLSUN.







4 yorum:

Adsız dedi ki...

slm senacım yorumunu okudum bende düşünmüştüm aslında ama elimde tarif olmadığı için bişey yapamadım sende varsa çocukların ilgisini çekecek basit tarifler mynet hesabima yollarsan sevinirim canım.öptm.bu arada tariflerim harika görünüyo....herkeze slm

Adsız dedi ki...

slm senacım çok güzel gözüküyo tadıda öyledir sanırım bol pastalı günler canım benim.

pastacı cafe dedi ki...

büşracım tarifler çok var çocuklar için umarım beğenirsin e_mail atacağım.BEĞENDİNE SEVİNDİM.

pastacı cafe dedi ki...

sudecim sağol canım evet emin ol tadı dagüzeldi imkan olsa yollardım:)sanada bol pastalı günler diliyorum.