16 Ekim 2007

çikolata canavarına bol çikolatalı pasta.......


pastacı cafe
Çaylar demlenmiş pastalar kesilmiş sevdikleriyle tatlı sohpet edilmişse birde yanında,işte mutluluk bu daha ne olsun.......kuzenimin dogum günü olduğunu bize geldiğinde duydum hemen acele çabuk ve pür dikkat bir pasta hazırladım çikolataya bayıldığını biliyodum ki zaten bayılmayan yok ki çikolata denizinde derya gibi bir pasta hazırladım bayılarak yediler çok begendiler.görüntü de süper di ama şeker hamurundan olsa daha bi mükemmel olurdu ya acele iş işte kısmet se seneye.....tarif çok basit çok leziz.şiddetle tavsiye edilir.
MALZEMELER;
pandispanyası için;
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1kahve fincanı kakao
80 gr bitter çikolata( benmaride eritilmiş)
2 paket krem şanti+2 su bardağı süt
1 paket çikolata parçalı cremole +2,5 su bardağı süt
1 su bardağı parça çikolata
1 çay bardağı antep fıstığı
1 su bardağı (keki ıslatmak için) nesguikli süt
1 paket çikolatalı sos+1,5çay bardağı süt
hazırlanışı;pandispanya yı 2 gün önceden hazırlarsanız daha rahat çalışırsınız üzerinde.
Yumurtaları şeker ile özdeşene dek çırpın ve sonra elediğiniz un kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin ve azıcık çırpın ve erittiğiniz bitter çikolatayı da ekleyin tahta bir spatul la karıştırıp,yağlanmış yuvarlak pandispanya kalıbına boşaltın (mümkünse önceden ısınmış 170 derecelik fırın olsun)
pandispanyanızı üçe bölün.neskuik li sütle ıslatın.cremole ve krem şentiyi hazırlayın.parça çikolatayı antep fıstığını her kata yayın önce cremole sonra krem şanti sonra fıstık ve çikolta bu işlemi uygulayın.pastayı en son krem şantiyle kaplayın vesıkma torbasınla kenarlara model verin.1 saat buz dolabında bekletin.sonra sosu hazırlayın(ben koyu bir kıvam hazırladım daha çikolatası belirgin oldu)üzerine oşaltın ve buzdolabında mümkünse 4 saat dinlendirin.afiyet olsun:)