30 Ekim 2007

PARÇA ÇİKOLATALI MİSAFİR PASTASI




Uzun bir aranın ardından sonra karşınızda görmüş olduğunuz çikolata parçacıklı ve çikolata kremalı pastayı misafirlerimiz için yapmış bulunmaktayım.Herkez beğenerek yedi ertesi güne bir dilim dahi kalmadı.Yoğun çikolatalı oluncada çocuklar tarafından pek bi sevildi.




İçine bolca çikolata konulmuş,dışı ise krem şantiyle kaplandıktan sonra,kenarları file fındıkla çevrelenmiş,üzerinde çikolata rendesi olan leziz bir pasta......






PANDİSPANYASI;


3 YUMURTA


1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER


1 SU BARDAĞI UN


1 PAKET KABARTMA TOZU


80 GR BİTTER ÇİKOLATA(ben küvertur çikolatası kullandım)


1 çay kaşığı sıvı vanilya


hazırlanışı ;


yumurta ve şekeri özdeşene dek çırpın.


diğer malzemeleri sırasıyla vanilya,un kabartma tozu


ve son olarak benmari tekniğiyle erimiş çikolatamızı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırıyoruz.


170 derecelik fırında pişirin.


PASTACI KREMASI;


3 yumurta sarısı


yarım çay bardağı toz şeker


1 tatlı kaşığı buğday nişastası


yarım çay bardağı un


3 su bardağı soğuk süt


1 tatlı kaşığı sıvı vanilya


100 gr bitter kuvertur çikolata


çikolata hariç hepsini karıştırıp pişirin.


krema göz göz olup kaynamaya başlayınca çikolataları içine atın.


not:kremayı kullanmadan önce mikserden geçirirseniz daha pürüssüz bir kıvamı olacaktır.

üzerini kaplamak için krem şanti+2 su bardağı süt

1 su bardağı file fındık, yarım bardak çikolata rendesi,

sırasıyla pandispanyamızı üçe bölelim
Ve ilk kata pastacı kremasını, krem şantiyi ve parçalara ayırdığımız küvertur çikolatalarını yayıyoruz.pandispanyamızın ikinci katına da aynı işlemi uyguladıktan sonra,üzerini ve yanlarını krem şantiyle kaplıyoruz,yanlarını file fındık ile çevreledikten sonra üzerine kabak soyacağı yardımıyla çikolata yongları yapıyoruz.Ve krema sıkma torbasıyla pastamızın etrafına model geçiyoruz.(SİZ DİLEDİĞİNİZ ŞEKLİ VEREBİLİRSİNİZ).Ben çikolata parçalarıyla süsledim ve birazda toz çikolata ekledim.böylece




Hiç yorum yok: